Опит за четене на нулевия запис на sale.per
Опит за четене на нулевия запис на sale.per
Периодично /2 пъти седмично/ на някоя от касите и излиза това съобщение и някоя маса остава така че като дам F7 да я приключвам се приключва, разпечатва се бон на принтера, но масата остава отворена и не се оправя докато не изтрия физически масата от table директорията /е след това започват едни луди сторно бележки и обяснения 3 дни защо е станало.... ама това е друга тема/. Тъй като знам че ще кажете "прати база" изпращам ви каса с такава маса - 1471.TBL.
Също така 2-3пъти седмично ми дава опит за четене извъм нулевия запис на фаила store2.sim /или нещо подобно/ - не е проблем изтривам го и го копирам от store.sim ама е досадно да идвам до хотела в 23.30вечерта само заради това - е знам "прати база" следваящия път като стане ще ви изпратя и за това.
ftp://mail.saintelias.bg/dido/Unreal/1_Q.zip
Също така 2-3пъти седмично ми дава опит за четене извъм нулевия запис на фаила store2.sim /или нещо подобно/ - не е проблем изтривам го и го копирам от store.sim ама е досадно да идвам до хотела в 23.30вечерта само заради това - е знам "прати база" следваящия път като стане ще ви изпратя и за това.
ftp://mail.saintelias.bg/dido/Unreal/1_Q.zip
Ако файла с масата остане неизтрит, това най-често е защото е отворен от друг потребител (може би второ копие на този сейл). Има клавишна комбинация Shift+Del, която от програмата трие файла на масата (това е на право и опция). Все пак ще разгледам архива, който си качил, за да се опитаме да вградим автоматично изтриване, ако е нужно.
По втория въпрос: добре е да е в отделна тема, за да му се следи развитието. Ще огледам лично възможните случаи, когато двата файла могат да се различават.
По втория въпрос: добре е да е в отделна тема, за да му се следи развитието. Ще огледам лично възможните случаи, когато двата файла могат да се различават.
изключено е да файла с масата да е отворен от друг защото:
1. това се случва най-често вечер в извън работно време когато касата има много работа, но физически хората които биха могли да държат вайла отворен ги няма.
2. аз /доста по-късно/ се опитвам да приключа масата и се получава същото, веднага след това влизам и изтривам файла с масата и ме пуска да го изтрия не дава съобщение че е отворен или нещо такова, т.е никои не го държи отворен в момента.
3. Имаме 2-3каси които са ужасно натоварени 2-3вечери в седмицата по 4-5часа - на тях е опашка от сервитжори да маркират - тия проблеми стават почти винаги тогава
1. това се случва най-често вечер в извън работно време когато касата има много работа, но физически хората които биха могли да държат вайла отворен ги няма.
2. аз /доста по-късно/ се опитвам да приключа масата и се получава същото, веднага след това влизам и изтривам файла с масата и ме пуска да го изтрия не дава съобщение че е отворен или нещо такова, т.е никои не го държи отворен в момента.
3. Имаме 2-3каси които са ужасно натоварени 2-3вечери в седмицата по 4-5часа - на тях е опашка от сервитжори да маркират - тия проблеми стават почти винаги тогава
Разглеждам базата и виждам, че точно когато е закривана сметката 1471 е влизано от друг комп ПСО и е правен опит да се възстанови. Дали това е заради грешката или грешката е заради това, не знам. Няма да се задъблочавам в проблема, защото едва ли ще блесне това което трябва. Ще опитам да вложа защити за подобни случаи.
не сравних като часове, но по принцип от заведението са се обадили че са приключили сметка, отпечатал им се е бон, а сметката стои отворена, тогава колежка / с ПСО/ e влязла и се е опитала да възстанови приключена сметка - тази която са приключили, но вече давало грешка "опит за четене извън...." а и то там я е нямало защото за сейла това е още неприключена сметка
Dido, Kondev e прав имал съм същите проблеми със SALE.PER и проблема е че като приключат маса докато някой друг по мрежата я е отворил всичко изглежда нормално. Проблема остава невидим за сервитьорите докато не решат да нулират отчет и за това ни търсят по-късно. Надявам се че доработката е решила проблема.