Искам и аз изкажа моят принос/опит относно двете системи. Ще отделя двете мненията според системата.
Текла:
+ Изключително дурако устойчиво (дори и при липса на връзка с базата, работата не спира)
+ Защита от "дефокусиране" за избягване на въпроси от сорта "Ама пиша си паролата и то не я приема"
+ Няма разлика при въвеждането на код/баркод (директно от паметта, като дали ще е баркод се взема предвид времето за въвеждане на цифрите)
+ Ако сме въвели код, който го няма в системата, целият екран става червен и с големи букви пише защо
+ Ако някой (нов оператор) не знае кодовете, с изключване на нумлок-а може след като натисне цифра да потърси във всички кодове даденият продукт.
+ Офлайн отчети
+ Лесна е работата с ресто
+ Менажиране на отделните полета с продукти и маркирани стоки (големината на шрифта се определя самостоятелно за всяко едно от тях)
+ Заключване на колоните (да не може обикновен юзър да "пипа"
+ има глобален/дневен отчет (също оффлайн)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Не винаги стават нещата от първия път (доработки)
- Наистина може да се поработи по интерфейса
- Липсата на поддръжка за повечето ФУ
АтонПОС
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
+ супер интерфейс
+ лесно се работи със смесени плащания
+ поддържа снимки

+ до тук ми се изчерпват впечетленията от този модул
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- не е оптимизиран за работа с нумпад напълно
- няма го списъкът с продуктите (има много мнения, според ситуацията до сега го отчитам като минус
- нуждата от мишка за някой операции (наличието на един екран е по-лесно за работа с нумпад, без изкачащи прозорци и нуждата от мишка да се затварят)
- няма офлайн
- визуално/цветово известяване за ненамерен баркод
- до тък съм и с този модул