Черен списък
Черен списък
Многото компютри минали през мен оформиха мнението ми, че най-проблемни са компютрите с процесори AMD. Затова никога не препоръчвам или оферирам такива компютри.
А каква техника стои във вашия "черен списък" и защо?
А каква техника стои във вашия "черен списък" и защо?
Щом е техника - проблем винаги има
За мен най-проблемното CPU е:
Intel PentiumIV 3.0GHz Hyper-Threading, FSB 800 MHz
Тоз процесор няма охлаждане! Нали Кондев
Ти заклет фен на Intel CPU-та
AMD-то -евтино PC - INTEL-стабилно PC
Имам AMD Barton и до сега съм нямал никакви проблеми. Не знам какво се има предвид под "работа", но аз не се оплаквам.
Не искам да бъда разбран грешно - не плюя по Intel, нито възхвалявам AMD, а просто си предавам опита
В чрният ми списък по скоро стои чипсет - SIS! Това чудо "нема управия" (с редки изключения).
Не искам да бъда разбран грешно - не плюя по Intel, нито възхвалявам AMD, а просто си предавам опита
В чрният ми списък по скоро стои чипсет - SIS! Това чудо "нема управия" (с редки изключения).
Ако програмист е в 10:00 на работа, значи е нощувал там. (народна мъдрост)
Re: Щом е техника - проблем винаги има
Geri написа:За мен най-проблемното CPU е:
Уцели абсолютно точно най-гадния процесор на Интел! Само един съм взел такъв, но ми разказва играта и май скоро-скоро ще ти го доведа да му се накараш
Домашния ми компютър е с AMD Аthlon! И за сега не съм имал проблеми с него, но за сметка на това съм имал проблем с хард дискове на IBM. До сега съм върнал два в гаранционния сериз и двата ми бяха подменени с нови без да ми обяснят за причината поради, която не работят. Спряха еи така докато си работеха и пшовече не можа да ги засече биоса.
Безизходно положение няма. Това е пауза между две хрумвания!
Разделих темата. Постовете, които касаят сървъри преместих в нова тема тук http://www.unrealsoft.net/forum/viewtopic.php?p2#192
- mIRCata
- Admin
- Регистриран: 15-11-2004 15:25
- Име: инж. Мирослав Джоров
- Контакти:
Което си е истина си е истина. Факт е че 2 процесора AMD i Intel при едни и същи работни честоти Intel диша праха на AMD по производителност.mitaka написа:AMD Rules ........
Intel са подходящи за разработка на Кафе машини 8)
Поне аз така смятам ":>
Единственото им "хубаво" на Intel е по ниската температура на процесора, но и AMD започнаха да вграждат в процесорите си топлоразсейващи елементи, както при интел.
Друго в черния ми списък са HDD Maxtor i IBM - 1 те дават много bad sectors, вторите направо си гърмят и aufviederseen на информацията
AMD ili INTEL
В интерес на истината съм ги тествал и двата в доста натоварен режим - все пак се занимавам с предпичат и видеомонтаж. А както е известно - графиката и видеото гълтат най-много ресурс на PC-то. И AMD се справя по-бързо със "сметките". Intel не сам ползвал от 3 години и не смятам повече да го правя.
- mIRCata
- Admin
- Регистриран: 15-11-2004 15:25
- Име: инж. Мирослав Джоров
- Контакти:
От 7 години вече ползвам AMD - никакви проблеми.
Греели много - ами като незнаете какво да си купите за охлаждане ще греят. Как охлаждане за 5 лева ще върши работа. Аз на оверклокнат процесор в тия жеги съм на 34С, като пусна игра качва до 38-40С и толкова. А интел май видяха зор и те с охлаждането на процесорите в последните серии - нещо май не работят
Греели много - ами като незнаете какво да си купите за охлаждане ще греят. Как охлаждане за 5 лева ще върши работа. Аз на оверклокнат процесор в тия жеги съм на 34С, като пусна игра качва до 38-40С и толкова. А интел май видяха зор и те с охлаждането на процесорите в последните серии - нещо май не работят
Моето мнение по въпроса Intel Vs Amd е че по скоро е въпрос на предпочитание. Това е съшото все едно Nvidia vs Ati, Cska vs Levski etc. Според моите наблюдения Intel с нищо не превъзхожда АМД a тъкмо обратното. Това, че АМД греели повече - да верно е ама това беше по времето на К6, К6-2, К6-3, Тъндърбърд. От Атлон ХП нататък АМД върви нагоре а Интел от Пентиум 3 нищо по - добро не прави. За почитателите на Интел мога само да кажа The Next Intel Killer is coming AMD BARCELONA - 4 ядрен процесор, който се очаква да има производителност 80% повече от най - бързия сървърен процесор АМД ОПТЕРОН. А за черния ми списък SIS възможно най - гадният чипсет.
-
- Регистриран: 16-03-2007 15:25
- Име: Пламен Йосифов
- Контакти:
Re: Черен списък
1-во,твърдо за AMD
2-ро,относно черен списък - 99% от дънните платки с надути кондензатори преди или непосредствено след изтичане на гаранционния срок (най-често преди) носят "славното" заглавие Elitegroup;Най-отвратителните за мен дискове - Maxtor i IBM,първите след няколко месеца работа издават звуци като в дъскорезница и "лошите" сектори са нещо съвсем нормално за тях ,за вторите направо нямам думи.Дано поне сега,след като Seagate правят Maxtor,нещата да се подобрят.
2-ро,относно черен списък - 99% от дънните платки с надути кондензатори преди или непосредствено след изтичане на гаранционния срок (най-често преди) носят "славното" заглавие Elitegroup;Най-отвратителните за мен дискове - Maxtor i IBM,първите след няколко месеца работа издават звуци като в дъскорезница и "лошите" сектори са нещо съвсем нормално за тях ,за вторите направо нямам думи.Дано поне сега,след като Seagate правят Maxtor,нещата да се подобрят.